Voor bewoners

(Toekomstige) bewoners hebben in Nederland vrijwel geen invloed op hun woning of woonomgeving; ze wonen meestal in een woning die was bedoeld voor iemand anders. Dat geldt ook voor veruit de meeste bewoners van koopwoningen.

We hebben voor de naam De Kopgroep Wonen gekozen omdat wij ons wél richten op de werkelijke vraag. We zijn op die manier voor bewoners ook belangenbehartigers bij overheden, dus gemeenten, provincies en ministeries. Ook werken wij met andere (markt)partijen samen aan het bereiken van ons doel: méér en betaalbare huurwoningen.

Actief participeren

Actief participeren

Bovendien blijven we onze bewoners begeleiden om actief te participeren. Dat doen we via woondiensten op locatie en het ontwikkelen van social enterprises met betaald of gesubsidieerd werk waar in die regio veel vraag naar is. Onze bewoners met passende ervaring komen daar het eerst voor in aanmerking.

Onze Stichting is zelf ook een social enterprise. Voor onze begeleiding werken we op basis van no cure no pay. Dus we vragen geen inschrijfgeld en als we je inschrijving accepteren dan steken wij er onze nek ook voor uit. Als de door jou gewenste woonoplossing niet (op tijd) beschikbaar komt, dan gaan we zonder moeilijk gedoe weer uit elkaar. Helaas natuurlijk, maar wel waar. Dat kan ook zo simpel verlopen omdat je dan nog niks hebt (aan)betaald.

Tip: Als je nu in een huurwoning van een woningcorporatie woont en je woning bevalt goed dan kun je overwegen om je woning in collectief (dus met andere buren) over te nemen. Natuurlijk moet de woningcorporatie dat ook willen maar bij wat oudere woningen zal men dat meestal serieus willen overwegen. Ook in die gevallen helpen wij bij de totstandkoming van jullie wooncollectief. Interesse of vragen? Stuur ons een email.