Visie

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is dkw-logo-kl.jpg

De Kopgroep Wonen wil een bijdrage leveren aan het oplossen van de woningnood. Vooral voor mensen met een laag tot middeninkomen. En dat doen we in Nederland: één van de rijkste landen ter wereld waar we desondanks een fors woningtekort meemaken:

  • De huren stijgen nog steeds fors door;
  • Woningcorporaties verkopen hun huurwoningen aan investeerders die er een veel hoger beleggingsrendement mee realiseren dan via sociale huur mogelijk is;
  • Mede door milieumaatregelen (stikstof!) neemt het aantal bouwkavels af en daalt het aantal uitgegeven bouwvergunningen;
  • Door de corona-crisis moeten bouwbedrijven vermoedelijk weer mensen ontslaan.

Wat een vreselijke samenloop van omstandigheden!
Dus heel weinig zicht op verbeteringen en woningen waar je voor in aanmerking kunt komen. Alle redenen om te spreken van een crisis! Maar het is los van corona geen natuurramp die ons overkomt; dit is een gevolg van menselijk handelen en daarom kunnen we er met elkaar ook iets aan doen.

Visie

Dergelijke omstandigheden creëren voor maatschappelijk ondernemers zoals wij in De Kopgroep Wonen natuurlijk ook kansen om bij te dragen aan de verbeteringen. Op deze website hebben wij vooral op de pagina Servicedesk toegelicht hoe we dat voor ons zien; in samenwerking met: